Hvordan det hele begynte

Stadiums historie

Historien om Stadium startet i 1974, da Ulf Eklöf bestemte seg for å bli best på sport og sportsmote. Oppveksten i foreldrenes dagligvarebutikk hadde vekket en interesse for næringsvirksomhet og butikksalg hos ham. Og sportsinteressen var der allerede fra barnsben. Han vokste opp i Norrkøping og tilbrakte mye tid opp og ned i slalåmbakken der.

Mens han fortsatt var ung student ved handelshøyskolen kjøpte Ulf sportsbutikken Spiralen Sport i Norrköping. Spiralen Sport var en tradisjonell sportsbutikk der varene ble solgt over disk. Etter et par år sluttet lillebror Bo seg til, og brødrene, som var proppfulle av energi og entreprenørånd, snudde opp ned på alt som het tradisjonell sportshandel. Etter Spiralen Sport i Norrköping og flere forskjellige butikker og konsepter rundt om i landet, vokste ideen om å åpne en stor sportsbutikk i Stockholm frem. 25. mars 1987 åpnet dørene til den aller første Stadium-butikken, i Sergelgatan i Stockholm. Suksessen var et faktum allerede fra dag én, og resten er «historie» som det heter på idrettsspråket.

Siden Stadium åpnet i Stockholm har selskapet utviklet seg til å bli en av Nord-Europas største sportskjeder. Butikken i Sergelgatan har fått selskap av et tresifret antall sports- og sportsmotevarehus spredt rundt i Sverige, Finland og Norge. Med kontinuerlig utvikling og nye konsepter som Stadium Team Sales, Marketplace, Stadium Outlet, Stadium Rental, Stadium Run og Stadium Ski fortsetter virksomheten med en visjon om å aktivisere verden.

Dessuten står Stadium bak Stadium Sports Camp, Sveriges største og sannsynligvis verdens morsomste idrettsleir for barn og ungdom, som ble etablert i 1995. Hit kommer tusenvis av barn hvert år for å prøve nye idretter og treffe nye venner. Stadium Sports Camp er et SVB-selskap (Särskild Vinstutdelningsbegränsning) og drives ved at en stor del av overskuddet tilfaller samarbeidsforeningene. Siden starten er det til sammen blitt delt ut nærmere 65 millioner kroner.

Stadium inn på 2000-tallet

2000 Den første butikken utenfor Sverige åpnet i kjøpesenteret Fisketorvet i København.

2001 Neste steg ble Finland, med butikk nummer en i Forum i sentrum av Helsinki.

2005 Stadium deler ut aktivitetsvesker for første gang. En veske fylt med aktiviteter deles ut til førsteklassere rundt omkring i landet. Hvert år deles det ut ca. 4500 vesker.

2006 Stadium innvier sentrallageret i Norrköping.

2007 Den første nettbutikken åpner på stadium.se.

2009 Den første Stadium Outlet-butikken åpner i Örebro.

2013 Stadium utgir sin første bærekraftrapport.

2015 Den første Stadium Outlet-butikken i Finland åpner i Tammisto.

2017 Stadium lanserer tjenesten «Order in Store», som gjør hele sortimentet tilgjengelig for kunden. Konsernet har vokst til nærmere 170 butikker og 3500 medarbeidere. Rundt 100 000 barn og ungdommer har hittil blitt aktivisert på Stadium Sports Camp.

2019 Stadium etablerer og deler ut den nye Fair Play-prisen på den svenske idrettsgallaen. Stadium Outlet åpner to fysiske butikker i Norge, en i Kristiansand og en i Moss.

2020 Stadium-konsernets nye robotlager tas i full bruk for å håndtere den økte netthandelen.

2021 Stadium Outlet lanseres på nett i Norge, og Stadium åpner netthandelsstedene sine for partnere via plattformen Stadium Connect. På den nye markedsplassen kan kundene få tilgang til en mengde merker.

2022 Stadium Rental åpner ski- og snowboardutleie i Åre. Året etter følger åpningen i Sälen.

2024 Stadium har nå over 200 butikker i tre land og er et av Sveriges mest kjente og populære varemerker.